Fenerbahçe'den UEFA Ülke Puanına Katkı

   Avrupa kupalarında bu sezon yoluna devam eden tek temsilcimiz Fenerbahçe, Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Union-Saint-Gilloise(USG)'i 0 - 3 gibi net bir skorlar mağlup ederek, hem tur için önemli bir avantaj yakaladı hem de UEFA ülke puanına katkı vermeye devam etti.

   Fenerbahçe'nin sezonun kalan kısmında Avrupa'da elde edeceği sonuçlar UEFA ülke puanı sıralaması için kritik öneme sahip bulunmakta.
uefa ülke puanı sıralaması
   37.600 puan ile 9. sırada bulunan Türkiye'nin en yakın rakibi İskoçya kupalarda yalnızca tek temsilci Rangers ile yoluna devam ediyor.
   Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Benfica ile karşılaşan Rangers, sahadan 2 - 2 beraberlikle ayrıldı.

   11. sıradaki Çekya ise Avrupa Ligi'nde 2 temsilci(Slavia Prag, Sparta Prag) ve Konferans Ligi'nde ise 1 temsilci(Viktoria Plzen) ile yoluna devam ediyor.
   Sparta Prag evinde ağırladığı Liverpool'dan fark yedi ve maç 1 - 5 sona erdi.
   Slavia Prag ise deplasmanda karşılaştığı İtalyan devi Milan'a 4 - 2 mağlup oldu.
   Viktoria Plzen ise konuk olduğu İsviçreli Servette ile 2 - 2 berabere kaldı.

   Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları önümüzdeki hafta Perşembe günü oynanacak ve çeyrek finale yükselen takımlar belli olacak.

   Bu sezon elde edilecek puanlar ve geçtiğimiz dört sezonun puanları toplanarak elde edilecek toplam puanlar, 2025-26 sezonunda UEFA kulüp organizasyonlarına ülkelerin kaç temsilci ile hangi aşamada dahil olacaklarının belirlenmesinde kullanılacak.

haber tarihi: 08.03.2024