Lazio Bu Kez Milan'a Kaybetti

   Serie A'da 27. hafta dev bir müsabakayla başladı. Ligde ilk dörde girip Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Lazio, haftaya lider Inter'in 13 puan gerisinde 3. sırada giren Milan'ı evinde konuk etti.

   Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip 8. dakikada Luis Alberto'nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kale sahası içinde Matias Vecino'nun topa istediği gibi vuramamasıyla öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

   12. dakikada ceza sahasında Lazio'lu Castellanos'un yerde kalmasıyla penaltı beklentisi hakem tarafından karşılanmadı.

   Maçın uzatma dakikalarında Milan'da ceza sahası çizgisi üzerinden kaleyi yoklayan Pulisic'in topunu Provedel kornere çeldi ve ilk yarı başladığı gibi 0 - 0 sona erdi.

   Maçın 57. dakikasında topla buluşan Pellegrini, topa konsantre olmayıp hakeme rakip sahada Lazio'lu oyuncuya faul yapıldığını işaret ederken Milan'lı Pulisic topu Pellegrini'den söktü ve Pellegrini Milan'lı oyuncu yere serdi. Daha önce sarı kartı bulunan Pellegrini ikinci sarı kartı da gördü ve Lazio çok basit bir hata sebebiyle on kişi kaldı.

   Maç 70. dakikadan sonra daha da hızlanırken, 76. dakikada Milan'lı Rafael Leao'nun ağlara giden topu, incelemeden sonra ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

   88. dakikada Leao'nun ceza sahasına yaptığı ortada Noah Okafor topu kontol edip vurdu ve kaleciden dönup oluşan karambolde top yeniden Okafor'a geldi ve İsviçreli oyuncunun vuruşu bu kez ağlarla buluştu.

   90+4'te Lazio'lu Adam Marusic, Leao'ya yaptığı müdahale sonucu doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. 90+6'da Lazio'lu Matteo Guendouzi, Pulisic'e yaptığı müdahale sonucu kırmızı kart görerek takımını 8 kişi bıraktı.

   Maç Milan'ın 0 - 1 üstünlüğü ile sona erdi ve kırmızı-siyahlılar puanını 56'ya yükseltti.

   Bu sonuç Lazio'nun son altı haftada 4. mağlubiyeti oldu ve haftayı 40 puanda kapadı. Mavi-beyazlılar Şampiyonlar Ligi için mücale ettiği rakipleriyle kıyaslandığında son haftalarda çok fazla puan kaybettiler. Bu mücadelede özellikle Bologna'nın son beş haftada beş galibiyet alması yarışı daha da zorlaştırıyor.

haber tarihi: 02.03.2024